Polévky
Polévky (sopa) na Madeiře jsou většinou přesnídávkové, husté a vydatné porce. Když si objednáte k tomu bolo do caco, máte rychlý oběd. Pokud hledáte polévku podobnou našemu vývaru, objednejte si :
CANJA DE GALINHA
- Jedná se o kuřecí vývar s kusy kuřete a spoustou těstovin. Někdo do ní dává i brambory nebo rýži.
CALDO VERDE
- tradiční tzv. zelná polévka je připravovaná z brambor, zelí a kapusty s česnekem a pikantní klobásou.
TOMATE E CEBOLA
- Připravuje se z cibule, česneku, čerstvých rajčat, oregana a olivového oleje. Nakonec se do polévky přidává celé restované vajíčko. S bolo do caco je to výborné jídlo jako rychlý oběd.
ACORDA
- chlebová polévka s česnekem vařená se saturejkou, olivovým olejem (někdy i olivami) a se sázeným vejcem.
CALDEIRADA
- rybí polévka
SOPA DE TRIGO
- Jednou ze specialit ostrova je pšeničná polévka. Kromě pšeničných zrn obsahuje mnoho zeleniny (mrkev, dýně, sladké brambory, tuřín…) a tím bývá velmi hustá a sytá. Její nejbohatší verze obsahuje i vepřové maso.
SOPA DE LEGUMES
- většinou hustá zeleninová polévka (bez jíšky)
Pokud jste příznivci polévek, navštivte nejlépe specializovanou bufetovou restauraci Delícia das Sopas v centru města Funchalu na Rua da Queimada de Cima .
Také je dobrá a levná restaurace : A Panela da Sopa- v OD Madeira Shopping , to je trochu dál.